Bárki, aki családi házban él vágyik a kandallóban lobogó tűz előtti lazításra. Ön is egyetért? A kandallóhoz viszont adott kötelességek is hozzátartoznak, melyek közül az egyik a kandalló üvegének tisztántartása. Ismeri ennek biztonságos módszerét, anélkül, hogy megkarcolná az üveget?

Mire is szolgál a kandalló üvege? Védi a háztartást az esetleges füstől és kipattanó parázs okozta tűz keletkezésétől. Ahhoz, hogy a kandallóban lobogó tűz szépségét évezhessék, szükséges, hogy a kandalló üvegét tisztán tartsák és átlátható maradjon. Megvalósítható ez erőfeszítés nélkül? Több lehetőség is létezik, viszont az alábbiakban ismertetett módszer bizonyul a legközkedveltebbnek és legegyszerűbbnek.

Hagyatkozzon a hamura

A kandalló üvegének tisztítására ez a leghatásosabb és legegyszerűbb módszer. A bekormolódott, fekete üveget gond nélkül tisztává varázsolhatják a hamu segítségével. Igen, jól olvassák, a hagyományos hamu és nedves törlőkendő vagy öreg újságpapír csodákra képes. Viszont minél finomabb hamura lesz szükségük, égett darabok nélkül, hogy az üveget ne karcolják össze. Elegendő hozzá a kandallóban való égés során keletkezett finom hamu.

A kandalló üvegének tisztítása hamuval a legegyszerűbb

Elegendő a finom hamut felvinni a nedves törlőkendő segítségével és gyengéden felvinni az üvegfelületre. Ha ez megvolt, elkezdhetik az üveg tisztítását. Vegyenek kézbe egy darab papírtörlőt és töröljék le az üveget. Végül, egy tiszta papírtörlővel a sarkokban maradt piszkot is távolítsák el, majd töröljék át mégegyszer az üvegfelelületet, hogy ne maradjon sehol korom. A „hamus módszer“ hatékony és semmibe sem kerül, viszont kissé több időt vesz igénybe, mint a hanyományos tisztítószerek használata.

További módszerek az üveg tisztítására

Egyes kandalló tulajdonosok nem mondanak le a tisztítószerek vagy az üvegtisztítók használatáról. Amennyiben üvegtisztítószert használnak, azt a törlőkendőre spricceljék, ne az üvegfelületre és úgy tisztítsák meg a kandalló üvegét. Mindegyik módszer hatásosan megtisztítja az üvegfelületet, csak Önökön múlik, melyik módszert választják. És hogyan előzhető meg az üveg kormolódása? Tartsuk tisztán magát a kandallót. Ne hagyják a kandalló belsejében a hamut, ajánlatos azt rendszeresen takarítani. Megelőzésként tökéletesen szolgál a megfelelő tűzifa használata. Használjon 20% nedvességtartalom alatti tűzifát, amelyet minél távolabb helyezzenek az üvegtől, illetve mellőzzék a színes reklámpapírok égetését is a kandallóban.