Kandalló építés

Komplex professzionális szolgáltatásokat nyújtunk az Ön számára.

Kandalló építés előtt tájékozódjon!

Kandalló építés: kandallóját egy életre választja, nem csupán néhány évre, mint TV-jét, autóját. Ezért fontos, hogy mindenben megfeleljen az Ön elvárásainak, és harmonikusan illeszkedjen otthona enteriőrjébe. Egy minőségi, szakszerűen megépített, jó kandalló elkíséri Önt egy életen át. De honnan lehet tudni, hogy a kandalló építés megfelelő anyagokkal és szakértelemmel történt? Milyen tűzteret, milyen kivitelt érdemes választania? Biztos, hogy a bemutatóteremben jól mutató kandalló az otthonában is jól fog mutatni?

Mi nem csak a kandalló megfelelő tűzterének kiválasztásához nyújtunk segítséget hőtűrolós, légfűtéses, illetve vízteres kandalló rovatunkban, de segítünk abban is, hogy milyen stílusú kandalló lenne az, amelyre elégedetten nézne évtizedeken át. Ezen rovatban a kiválasztott kandalló tűztér körbeépítéséhez felhasznált anyagokkal foglalkozunk.

Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól
Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól
Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól

A kandalló építés sarkalatos pontja: az alkalmazott anyagok

A fa a kandallóban 800 fok körüli hőmérsékleten ég, a fa típusától és szárazsági fokától függően. A kandalló tűztér közvetlen közelében tartósan több száz fokos hőmérséklet is lehet.

Sok „mester ember” a kandalló építés során a tűzteret habkő téglákkal, vagy Ytongból építi körbe, amelyeket flexi csemperagasztóval ragaszt össze. Ezek az anyagok károsodás nélkül maximum 120 fokos hőmérsékletet viselnek el. Így aztán a kandalló tartós használata mellett néhány éven belül megrepedezhetnek, elválhatnak egymástól. Az efféle károk elhárítása költséges és sok kellemetlenséggel jár. Más „szakemberek” a kandalló tűzteret körbeépítik gipszkarton fallal, amit inkább nem is minősítenénk. A gipszkarton papír felületét tartósan több száz foknak kitenni felelőtlenség. Az „szakemberi”vélemény alapján tűzálló gipszkartonnal építik körbe a kandallót. A helyes megfogalmazás azonban az, hogy hőgátló gpszkarton, melynek a feladata, hogy egy bizonyos ideig ellenáll a hőnek. Tartósan magas hőnek kitenni viszont nem szabad!

A kandalló építéséhez léteznek megfelelő, bevizsgált anyagok, amelyek megbízható szigetelést biztosítanak a tartósan magas hőmérséklettel szemben. A magyarországi szakemberek nagy része egy Kalcium-szilikát (röviden szilikát) vagy Superizol nevű szigetelőanyagot használ. Biztosan hallott arról, hogy a kandalló porol. Ez azért van, mert ezen anyagok állagukat tekintve hasonlítanak a krétára. Amikor a kandalló belsejében a tűztér körül a meleg levegő áramlik, akkor egy kevés mindig leválik ennek a kréta jellegű anyagnak a felületéről, és bekerül a légtérbe. Ezt a port lélegzi be Ön, a gyermeke és a párja. Ez asztmát és allergiát okozhat. Ráadásul ez a jelenség nemcsak a kandalló használatakor következik be, hanem minden pillanatban, mivel a levegő állandóan áramlik a helyiségben is, így a kandalló mögött is. A dolog másik nagy hátránya, hogy a légtérben keringő por lerakódik a bútorokon és egyéb felületeken is, ezért gyakrabban kell takarítani a lakásban.

Hogyan építjük mi a kandallókat?

Avagy kandalló építése lépésről lépésre. Mi a kandalló építés során egy speciális német szigetelőanyagot alkalmazunk, amely nem porol, így ez az anyag nem okoz sem allergiát, sem asztmát, továbbá takarítani sem kell annyit miatta. A költségeket tekintve a szilikát és a mi általunk ajánlott szigetelőanyag között megközelítőleg 30.000 Ft különbség van a teljes kivitelezés árában. Amennyiben a cserépkályha működéséhez hasonló, hőtárolós kandallót szeretne, azt is meg tudjuk oldani, a mi kályhánk azonban örökös lesz, nem fog kelleni újra rakni, mint a cserépkályhát. Az általunk alkalmazott samott 50%-al több hő felvételére képes, és élettartama többszöröse a klasszikus samotthoz viszonyítva.

A szigetelőanyag, a szigetelőanyag ragasztója, a samott, a samott ragasztója és a vakolat, vagyis mindazon anyagok, amelyekből felépítjük az Ön kandallóját / kályháját, együttesen kerültek kifejlesztésre és tesztelésre. Hőtágulásuk azonos és lineáris, így nem fognak elrepedni vagy elválni egymástól az évek során. Így az árajánlatok összehasonlításánál ne feltétlenül az ár legyen az első amit összehasonlít, hanem sokkal inkább az ár – érték arány. Ne becsülje alá családja egészségét és háza biztosnágát.

Kandallója kiválasztásánál és megtervezésénél profi segítséget nyújtanak kollégáink, keresse őket bizalommal. A munkáink menetéről és az eddigi munkáinkról képekben részletes bemutatót talál a www.facebook.com/deltako oldalon is, vagy kérésére ingyenes szaktanácsadás mellett teljes képdokumentációt biztosítuk az Ön számára.

Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól

Ne feledje, a tűzzel játszik otthonában!

A kandalló építés legfőbb szabályai közé tartozik, hogy hagyjuk szakemberre annak építését. Szaktudás nélkül sajátkezüleg házilag téglából, vagy más nem tűzálló anyagból felépíteni tűzveszélyes és tilos. A magyar törvények szerint ahhoz, hogy a ház használatbavételi engedélyt kapjon szükséges egy kivitelezői nyilatkozat kitöltése, melyen a szekember a belépített anyagok mellett feltünteti kályhás szakképesítésének bizonyítványszámát is. Amennyiben tőlünk rendeli kandallóját, biztos lehet benne, hogy az Ön házában felépített kandalló használata biztonságos, és a ház használatbavételével nem lesz gondja.

Kérje árajánlatunkat még ma!

Hogyan válassza ki a megfelelő szakembert kandallója felépítéséhez?

Mikor úgy dönt, hogy kandallót épít otthonában, az első lépésben ki kell választani a megfelelő szakembert, aki kiválasztja a megfelelő tűzteret és a megfelelő építési anyagokat. Ne egy eladó véleményét keresse, hanem egy szakemberét, hisz élete legnagyobb értékében helyez el egy olyan berendezést melyben tűz ég. Ezért nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy a kiválasztott szakember szakképzett, több éves tapasztalattal rendelkezik, az Ön igényének megfelelő terméket akar Önnél beépíteni és nem próbál egy Önnek nem tetsző, de a kivitelező számára kedvező kandallot építeni. Az olcsó szakember kiválasztása nem feltétlenül jelenti a legjobb megoldást. Amennyiben egy olcsó szakember olcsó anyagokat használt az építésnél, ameny nem megfelelő az Ön számára, úgy elveszíti a felhasznált ápítőanyagok értékét és a megfelelő szakember munkáját is ki kell fizetnie. Így végeredményben akár 30%-al is drágábban kerülhet a kész termék, mintha már a legelején egy megfelelő, ám drágább szakembert választott volna.

 • Fontos, hogy legyen bemutatóterme, ahol igény esetén akár 3D látványtervezést is tud biztosítani
  Ezzel kizárja a garázscégeket, melyek munkájának minősége mindíg kérdőjeles. A bemutatóteremnek költsége van, melyet az adott szakembernek ki kell termelnie, ezért az ilyen szakember nem engedheti meg magának a silány munkát. Másik oldalról ami Önnek fontos, hogy saját szemével bizonyosodhat meg arról, milyen minőségben dolgozik, mik a különbségek az egyes termékek között és nem csak a kandallók olcsón felirattal próbáljam meg meggyőzni vásárlóját. Valószínűsíthető, hogy amennyiben egy garázscéget bíz meg a munka elvégzésével, vagy valakit, aki a 12-ik emeleten lévő lakásában fogadja Önt, annak a munkájának minősége alacsonyabb szintű lesz, esetleg nem az előre megbeszélt minőségben végzi el a rá bízott munkát. Amennyiben a kiválasztott mester képes 3D látványtervezésre, úgy már a munka folyamán Ön is könyebben tudja ellenőrizni a kivitelezés minőségét.
 • Sok éves tapasztalat
  Minden alkalommal ellenőrizze le, hogy a kiválasztott mesternek, vagy cégének hány éves tapasztalattal rendelkezik abban a szakmában, amellyel Ön megbízza őt. A sok éves tapasztalatta rendelkező mester könyebben találja meg az Ön számára megfelelő megoldást. Az előzetes egyeztetés után meg tudja határozni, hogy fatüzelésű. gáztüzelésű, vagy bioetanol tüzelésű kandalló a megfelelő az Ön számára. Továbbá valószínűsíthető, hogy a több éves tapasztalattal rendelkező mester több elégedett ügyfelet tudhat magáénak és nem az Ön kandallójának építésénél kezdi tanulni a szakmát.
 • Kérjen referenciákat
  Minden esetben kérjen referenciákat és ellenőrizze is le őket. Ezt megteheti telefonon keresztül, amennyiben kér elérhetőséget előző ügyfeleire, vagy az iternetes portálokon.
Kérje árajánlatunkat még ma!
Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól
 • Részt vett-e hazai, vagy nemzetközi kiállításokon
  A kiállításokon való részvétel költséges és kevesen engedhetik meg maguknak. Amennyiben a kiválasztott szakember részt vesz nevesebb kiállításokon az mindenképpen azt jelenti, hogy a munkáját már évek óta magas minőségben végzi.
 • Az igazán jó szekember nem fél megmérettetni magát hazai, vagy nemzetközi versenyeken
  Az efféle versenyeken javarészt csak tradícióval rendelkező erős cégek vesznek részt, melyeknek a munkájuk a hobbijuk is egyben. Léteznek helyi és nemzetközi versenyek, melyeken a szakemberek megmérettethetik tudásuk színvonalát. Az efféle díjak hatalmas pluszt jelentenek.
 • Képes több lehetőséget elkészíteni az Ön igényei alapján
  A mesternek dinamikusan több lehetőséget fel kell tudnia vázolnia és azokat az Ön igényeihez igazítania. Amennyiben a mester erre nem képes, vagy mindenáron egy Ön álltal nem kívánt megoldást erőltet, érdemes más mester véleményét is kikérni.
 • A jó mester nem játsza az eszét, hanem igyekszik megtalálni a legmegfelelőbb megoldást
  Amenniben úgy érzi, a kiválasztott szakember fontoskodó szerepet játszik, az azt jelentheti, hogy a szakértelmének hiányát próbálja ezzel leplezni. Az a szakember, aki magas szintű ismeretekkel rendelkezik a szakmájában, annak nincsen szüksége arra, hogy erőltett játékokkal játszania az eszét. Ismeri a technikai megoldásokat és az építés során képes dinamikusan reagálni az esetleges változtatásokra, hogy továbbra is megfeleljen az vevője elvárásainak.

Five star series – új katalógusunk

Töltse le új katalógusunkat PDF formátumban! Figyelem: a letöltés lassú internetkapcsolat mellett tovább is tarthat.
Letöltés
Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól