Hogyan kell megfelelően fűteni a kandallóban?

Mihelyst itt a fűtési szezon, sokak gondolata a fatüzelés körül forog. A kandallóban való fűtés egyszerűnek tűnhet, de ahhoz, hogy valóban tényleg az legyen, érdemes elolvasni a következő sorokat. Számos tippet adunk a kandalló megfelelő fűtéséhez.

Hogyan gyújtsunk tüzet?

A fa akkor ég a legjobban, ha minden oldalról levegőhöz jut. Helyezzen egymás mellé pár darab vastagabb fahasábot a tűztér aljára.  Ezekre keresztirányban néhány közepes vastagságú hasábot, majd azokra keresztbe pár vékony hasábot. Erre tegyen gyújtóst és gyújtsa meg. A begyújtáshoz, ha lehet ne használjunk papírt. A papír gyorsan elég, majd egy leplet képez, amely még a tűz felerősödése előtt képes azt eloltani. Ezzel a módszerrel előbb a vékony fa gyullad meg, amely nagy lángon ég és elindítja a kéményben a huzatot. A lehulló parázs meggyújtja a közepesen vastag fát és mire a vastag fa meggyullad, a kémény huzatának ereje elegendő lesz. Ennek a módszernek köszönhetően a fa könnyebben gyullad meg, illetve az üveg tovább marad tiszta.

Csak száraz fát használjon

A kandallójába ne tegyen frissen vágott, vagy magas gyantatartalmú tüzifát. A tűzifának teljesen száraznak kell lennie, ami azt jelenti, hogy a nedvességtartalma legfeljebb 15%-os lehet. Tüzelés előtt egy nappal érdemes a felhasználandó mennyiséget meleg száraz helyre tenni, hogy az esetleges felületi nedvességtartalom is minimalizálva legyen. A megfelelően száraz fa fűtőértéke többszörösen magasabb, mint a nedves fáé. Minél magasabb a fa nedvességtartalma, az égés során annál több energia használódik fel a víz elpárologtatására.  Ezáltal lényegesen kevesebb energia alakul át számunkra hasznos hővé. Hatékony fatüzelés csak száraz fa használata során jön létre.

Ne fűtsük túl a kandallót!

A kandalló túlfűtése azt jelenti, hogy a használati utasításban megengedett maximális famennyiségnél nagyobb mennyiségű fát, vagy nem megengedett tüzelőanyagot égetünk a tűztérben. Ennek eredményeképpen a kandalló üzemi hőmérséklete a megengedett maximális értéknél magasabbra értéket ér el, minek következtében a kandallóbetét egészének, vagy egyes alkatrészeinek az élettartama csökkenhet. A használati utasításban leírt használattól eltérő üzemeltetésből bekövetkezett meghibásodásokért a gyártó nem felel, így a garancia érvényét veszti.

Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól

A kandalló hangulata felülmúlhatatlan

A kandallók a fűtésen túl a mai napig ékkövei a nappaliknak. Az évek során különbség mindösszesen azok megjelenésében és fűtéstechnológiájában keletkezett. A tűz látványának hangulat éppoly rabul ejtően varázslatos bájjal ajándékozza meg mai otthonunkat, mint szüleinkét és nagyszüleinkét. Ez az, ami a családot egy helyen hozza össze és a nagy beszélgetésekhez, elmélkedésekhez a legjobb környezetet hozza létre. A tűz látványa bármikor képes minket megnyugtatni és mosolyt csal arcunkra egy fárasztó nem végén.

A természetes meleg egészséges

A kandallóból sugárzó meleg nem csak látványában különleges, hanem az infravörös meleg adta előnyök az egészségünkre is jótékony hatással vannak.  Érezni fogjuk, hogy ez a meleg más, mint a többi. Ez a meleg csontig hatol és az ízületeinket mélyről képes átmelegíteni. Ezen tulajdonságának köszönhetően az esetleges megfázásból való felépülés gyógyszerek nélkül is nagyon rövid idő alatt végbemegy, mindemellet még kellemes is. Ezért az egészséges gyógymódok híveinek ajánljuk. Aki próbálta már tudja, aki nem, próbálja ki.

Hová helyezzük el a kandallót?

A legjobb, ha a kandallót lehetőleg a ház közepére helyezzük, vagy egy olyan helyre, ahonnan a meleg könnyedén szét tud áramlani a lakásban. A kandallót nem érdemes dísztárgyakkal körbezsúfolni. Engedje, hogy annak karaktere és megjelenése meghatározza otthona esztétikai varázsát, hangulata pedig beragyogja nappaliját.

Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól

Kandalló választás előtt tudatosítsuk magunkban, hogy a felépített kandalló akkor is vonzza majd a tekintetet, ha abban nem ég a tűz. Ezért legyen igazán szép kandallója. Ez az elem nagy valószínűséggel sosem lesz kicserélve, ezért olyat válasszunk, amely mellett le akarjuk élni életünket.  A szép kinézet mellett au anyagminőség, a tiszta üveg rendszer minősége, a befüstölés elleni védelem, a hatékony fűtés, a komfortos használat mind fontos szempontok. Amennyiben szaktanácsadásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

A modern kandallók égéstechnológiájának fejlesztése

A laboratóriumi fejlesztéseknek köszönhetően a mai modern kandallók és a nagyszüleink által használt kandallók között nagyon nagy a különbség. Mára adott mennyiségű fából sokkal több hasznos hőt tudunk kitermelni az otthonunk számára, mint amire elődjeink egy koruk béli készülékkel képesek voltak. Saját laboratóriumunk adta lehetőségeknek köszönhetően a termékeinken képesek vagyunk a legújabb technológiákat azonnal kipróbálni és folyamatosan fejleszteni. A tesztek során megszerzett tudás és tapasztalat adta előnyöket Ön is élvezheti otthonában. Szakembereink késséggel bevezetik Önt a fejlesztések világába és elmagyarázzák, mitől lesz egy kandalló használata hatékony, igazán komfortos és fűtőanyag takarékos. Megtanítják a helyes fűtés lépéseire, vagy elmagyarázzák az időszakos karbantartás részleteit. Ezáltal Ön tovább és intenzívebben élvezheti otthonában a lángok varázslatos táncának élményét. A helyes használat alap ismeretei magába foglalják a fa minőségi elvárásainak pontosítását, a megfelelő begyújtás, a tüzelőanyag utánpótlás módját, illetve az optimális levegő szabályozás menetét. Mindennek köszönhetően az üveg tovább marad tiszta, csökken a fa fogyasztás, több hasznos meleg termelődik otthonában, illetve elkerülhető a kellemetlen füstszag érzése.  Forduljon hozzánk bizalommal.