Kandalló a nappaliban: kényeztesse magát a lobogó tűz varázsával

Sok ember álma, hogy hangulatos nappaliját megkoronázza a kandallóban lobogó tűz varázsával. A kandalló végső megjelenése könnyedén a belső enteriőr látványához igazítható. Egy ízlésesen megválasztott kandalló a modern és a leghagyományosabb enteriőrökhöz egyaránt illik. Végül is a kandalló nem csak a hőtermelésre szolgál. Esztétikai vonzerőjének köszönhetően a legtöbb esetben nappalijának központi elemévé válik, melyet minden szem megcsodál.

Találja meg a megfelelő helyet

A kandalló elhelyezését már az újonnan épülő ház projektjénél célszerű megválasztani, így elkerülhető a felesleges többletmunka, a végső megjelenés pedig hűen tükrözi majd elképzeléseit. A később megválasztott hely, vagy design kiválasztása előfordulhat, hogy kompromisszumok elfogadására kényszerítheti. Abban azonban biztos lehet, az energiafüggetlenségen és az ingatlan értéknövelésén túl egy igazi családot összehozó különleges elemet épít otthonába, melyre mosollyal fog minden nap nézni.

Minden belső térhez

Egy megfelelően megválasztott kandalló bármilyen típusú enteriőrt képes különlegessé varázsolni. Ennek eléréshez elengedhetetlen, hogy minden beltéri elem stílusban, színben és formában tökéletes összhangban legyen. A modern belterek kialakításához az egyenes vonalvezetésű, letisztult formavilággal rendelkező kandalló szükséges. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a fehér vakolatú, széles ajtóval rendelkező tűzterek minimális díszítőelemmel. A sarok, illetve három oldalt üveges kandallók sok esetben a beltér meghatározó, központi elemévé válnak. Amennyiben rusztikus stílusban gondolkodik, se kell elkeserednie. Bármely álltalunk gyártott tűztér akár rusztikus elemekkel is felöltöztethető. Kisebb méretű nappalikhoz a Deltako C60, L60, ill. I60-as kandallót ajánljuk, de akár a pirolitikus tűzterek nyújtotta élmény is magával ragadó csodával gazdagítják otthonát.

Minőségi kandallók Budapest közvetlenül a gyártótól

Mi a helyzet a kémény nélküli lakásokkal?

Manapság a kandallók kémény nélküli lakásokba is különösebb gond nélkül beépíthetők. Ezek azonban nem valódi fatüzelésű készülékek, hanem elektromos, vagy biokandallók, melyeknek hangulata hasonlít az igazi fatüzelésű testvérükéhez. A biokandallók gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők, megjelenésükben a beépített változattól a különállóig bármilyen lehet és hozzájárulnak a meghitt hangulat megteremtéséhez.

Építsek-e vagy sem kandallót a nappalimban?

A kandalló egy bútordarab, mely égköve nappalijának és a ház legfőbb életterének. Egy minőségi kandalló fafogyasztása valóban minimális, aminek köszönhetően a fatüzelés a mai napig a legolcsóbb fűtési formát képviseli, amely áramszünet esetén is kitűnően működik. Akinek van, tudja, hogy a kandalló melege teljesen más, mint bármely más fűtőberendezéséé. Sok embernek a talajfűtés, vagy a radiátoros fűtés esetében max 24⁰C a kellemes, azonban meg fog lepődni, mivel a kandallótól magasabb hőmérséklet is kifejezetten kellemes tud lenni. Ráadásul ezen meleg előállításának költsége minimális. Sokan azt mondják, én csak párszor fogom használni, minek nekem a jó minőség. Pedig a jó kandalló olyan akár egy jó szerszám. Amennyiben minőségit választ, szeretni fogja használni és keresni fogja a pillanatot amikor használhatja. Ha viszont rossz minőségűt, akkor nem keveset fogja használni, hanem egyálltalán nem fogja használni. Bízzon mestereink szakértelmében és kérje ki tanácsunkat választás előtt.